Pedofil gyermekorvos ellen emeltek vádat

2010.02.23. 13:56 Módosítva: 2010.02.23. 14:03
Elkezdődött a per az Egyesült Államok feltehetően legsúlyosabb zaklatási ügyében: az 56 éves Earl B. Bradley-t azzal vádolják, hogy éveken át molesztálta pácienseit.

Az amerikai Delaware államban vádat emeltek kedden egy pedofil gyermekorvos ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy legalább 471-szer követett el szexuális visszaélést pácienseivel szemben.

Earl B. Bradley
Earl B. Bradley

A nyomozás megállapításai szerint az 56 éves Earl B. Bradley 1998 óta sorozatosan zaklatta pácienseit, akik közül többen még egyévesek sem voltak. Erőszakos cselekedeteit videóra vette; a nyomozók eddig több mint tizenhárom órányi ilyen felvételt találtak. Ez az ügy lehet a legsúlyosabb egyénileg elkövetett zaklatási ügy az Egyesült Államok történetében.

Bradleyt még decemberben tartóztatták le, óvadékát 2,9 millió dollárban állapították meg, orvosi engedélyét véglegesen visszavonták. Az ügyészség mintegy 3100 levelet küldött szét az orvos rendelőjében megfordult pácienseknek, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hatóságokkal, és esetleges panaszaik befogadása mellett lelki tanácsadást is ígért számukra.

A férfi jogi képviselője szerint a tárgyaláson a legfontosabb vitatéma Bradley elmeállapotának minősítése lesz. A vádemelés bejelentésekor, a kisgyermekek ellen elkövetett sorozatos nemi erőszakról beszélve, az államügyész nem tudta visszatartani könnyeit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport