Felfüggesztett büntetést kérnek Dominik anyjára

2010.02.24. 12:57
Felfüggesztett fogházbüntetést kér az ügyész K. Dominik anyjára. A kutyák által szétmarcangolt monorierdői kisfiú apját pénzbüntetéssel sújtanák.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt az ügyész felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte az elsőrendű vádlottal, az anyával szemben, míg az ügyvéd a a felmentését kérte a kutyatámadás áldozatává vált monorierdői kisfiú halála miatt indult perben a Pest Megyei Bíróságon.

Az ügyész szerint bűncselekmény, T. Mária és K. Péter védői szerint viszont baleset történt 2007 augusztusában, amikor a szülők monorierdői családi házának udvarában tartott kutyák halálra marcangolták a kétéves Dominiket. T. Mária ügyvédje védence felmentését indítványozta, szerinte az anya nem követett el bűncselekményt. Ez esetben az apa sem követett el bűncselekményt - vélekedett K. Péter ügyvédje.

Az ügyész - az etológus szakértők tanúvallomásai alapján - a veszélyes eb tartásával kapcsolatos vádpont ejtését javasolta, így a szülők nagy valószínűség szerint mentesülnek a halmazati büntetéstől. Az ebek pontos megkülönböztetése kulcsfontosságú, hiszen ha harci kutyáknak minősítik a kisfiú gyilosait, akkor a szülők halmazati büntetésként akár plusz két év büntetést is kaphatnak veszélyes kutya tartása miatt.

Kutyák tépték szét Dominiket

A család kutyái 2007 augusztusában halálosan megsebesítették T. Dominiket, ám a szülők ezt eltitkolták, elásták a gyerek maradványait és a rendőröknek azt mondták: a kisfiú egy margitszigeti séta közben eltűnt. Azt állították, hogy a gyerek előreszaladt, az anya pedig elesett, beütötte a fejét, és mire magához tért, a kisfiúnak nyoma veszett.

A gyereket nagy erőkkel keresték, búvárokat is bevetettek, eredménytelenül. Az anya hónapokkal később bevallotta, hogy azon a napon nyitva felejtette a kutyakennel ajtaját. A nyomozók a nő vallomása alapján találták meg a kisfiú holttestét.

Az élettársak közül T. Máriát gondatlanságból elkövetett emberöléssel, míg az apát, K. Pétert bűnrészességgel vádolják.