Droglaborokra csaptak le a rendőrök

2010.02.25. 14:38

Droglaborokat számoltak fel a rendőrök a Komárom-Esztergom Megyei Bajon, a Tatabánya melletti Környén, és Oroszlányban is. A bűnözők szintetikus drogot, az úgynevezett "piko"-t vagy más néven "Ice"-t gyártottak, melyért akár életfogytig tartó börtönt is kaphatnak.

A baji kábítószerüzemet egy 32 éves tatabányai férfi üzemeltette, elfogása után őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A labort egy a baji szőlőhegyen bérelt házikóban alakította ki januárban. Az üzletbe barátja is bekapcsolódott, de kiderült, hogy ismerőseik ugyanezzel a módszerrel Környén is drogot állítanak elő.

A kábítószer alapanyagát egy kizárólag receptre kapható gyógyszerből nyerték ki. Az üzemekre még január utolsó napjaiban csaptak le a nyomozók, de kiderült, hogy az egyik korábbi terjesztő is önálló üzletet indított Oroszlányban. Őt február 16-án fogták el.

A gyanúsítottak részletes beismerő vallomást tettek: elmondták milyen vegyszerek szükségesek a kábítószer előállításához, azokat milyen arányban kell összekeverni, hogy jó minőségű drogot kapjanak. Mint mondták, nem volt kiterjedt vásárlói hálózatuk, egy szűk, de állandó vevői kört alakítottak ki. A házkutatások során hétezer adag kábítószert foglaltak le. Az ügynek több mint tíz gyanúsítottja van, mindannyiuknak kábítószerrel való visszaélés miatt kell felelniük.