Marad a SeaWorldben a gyilkos bálna

2010.02.25. 22:03 Módosítva: 2010.02.25. 22:06
Továbbra is számít a gondozóját megölő kardszárnyú delfinre a floridai SeaWorld. Tilikum korábban már két emberrel végzett, azt nem tudni, hogy részt vesz-e még újabb előadásokon.

Tovább dolgoznak Tilikummal, az öt tonnás kardszárnyú delfinnel, jelentette be szerdán a SeaWorld. Az állat szerdán, a floridai előadás közben, a nézők szeme láttára víz alá húzta egyik gondozóját, aki megfulladt. A negyvenéves Dawn Brancheau az előzetes hírek szerint beesett a medencébe az orkák közé, de később kiderült, hogy az állat a medence szélén kapta el a szájával az óvatlan gondozót, majd a mélybe rántotta.

A kardszárnyú delfin egyébként a híradások szerint 1991 óta kétszer is rátámadt már emberekre, és mindkét áldozat meghalt. A SeaWorld azt nem közölte, hogy Tilikum részt vesz-e előadásokon a továbbiakban. A SeaWorld szórakoztatópark honlapján azt lehetett olvasni csütörtökön, hogy sokan érdeklődtek az állat további sorsáról. A bejelentés szerint "tovább dolgoznak vele, de megváltoztatják a munkamódszereket."

Sokan, főleg állatvédők az eset miatt ismét szóba hozták azt, hogy be kellene tiltani az ilyen mulatságokat egy ekkora állattal. Számos állatvédő azt közölte, hogy mindenféle állatos szórakoztató parkot be kellene zárni, beleértve defináriumokat és a cirkuszokat.