Tragédiával indult az ötnapos indiai légi fesztivál

2010.03.03. 10:51
Életét vesztette az indiai légierő elit akrobatacsoportjának két pilótája. A Szurja Kiran csoport a szerdán kezdődő, ötnapos indiai légi fesztiválon tartott bemutatót, amikor egyik gépük a földbe csapódott.

Tragédiával indult az India Aviation 2010 nevű, öt napos polgári repülőszemle a hiberabadi Begumpet reptéren, jelentette az AFP. Az indiai légierő elit légiakrobata csapata, a Szurja Kiran (Napsugarak) parádéja során lezuhant az egyik repülőgép, a gép kétfős személyzete életét vesztette.

Az alakulat egy négygépes formációt mutatott be, amikor az egyik, indiai gyártmányú Kiran MK-II típusú, kétülésese gyakorlógépók a földnek csapódott.

A Szurja Kiran történetében ez a harmadik halálos baleset. Legutóbb 2009. január 21-én halt meg az alakulat egyik tagja, R. S. Dalival wingparancsnok, aki egy gyakorlórepülés során zuhant le. Az első halálos balesetet 2006. március 18-án szenvedte el az alakulat, Dirazs Batia wingparancsnok és Sajlener Szing századparancsnok is gyakorlórepülés közben zuhant le.