Megkéselték a Colas Hungaria igazgatóját

2010.03.04. 12:10 Módosítva: 2010.03.04. 12:49
A hvg.hu szerint egy elszámolási vita állhat a február 19-i támadás háttérében, Puskás Imre csak könnyebben sérült meg.

Megkéselték még február 19-én délelőtt a Colas Hungaria autópálya-építő igazgatóját Budapesten, értesült a hvg.hu.

A cégvezető könnyebben sérült meg. Elképzelhető, hogy nem is akarták súlyosabban megsebesíteni, csak figyelmeztetésnek szánták a támadást.

A hvg.hu információi szerint az ügy hátterében egy alvállalkozó ki nem fizetése állhat. Állítólag néhány millió forintról van szó.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy az áldozattól sem a készpénzét, sem a nála lévő értékeket nem vették el. Rablási kísérlet miatt indítottak nyomozást.

A férfi nem akart nyilatkozni.

Több nagyberuházásban érdekelt

Puskás Imre a Colas-csoporthoz tartozó Debmút autópálya-igazgatója volt, jelenleg a Colasnál területi igazgató.

A Colas most az alábbi folyamatban lévő nagyberuházásokban van benne: M31-es (M0-Gödöllő), M0 déli szélesítése az M1-től az M6-ig (ott már dolgoznak) és konzorciumi tagként az M6-51 közötti szakaszon is. Továbbá az egyik kivitelezői a ppp-konstrukcióban épülő M6/M60-as autópályának, a Szekszárd és Bátaszék közötti szakaszt építik.

Puskás ez utóbbi építkezésen területi igazgató, így ha helytálló a HVG értesülése, hogy ki nem fizetett alvállalkozók állnak a háttérben, az vélhetően ehhez a munkához kapcsolódik. Emellett korábban ők csinálták az M0 keleti szektorát a 3-as és az M3-as között (akkor még az Egút és a Debmút volt a kivitelező, ezeket időközben vásárolta fel a Colas).