Feljelentést akart tenni a csepeli kettős gyilkosság egyik áldozata

2010.03.14. 20:29
Feljelentést készült tenni a csepeli kettős gyilkosság egyik áldozata, be is ment a rendőrségre, de a feljelentésének nincs nyoma - hangzott el a TV2 Naplójában. Az akkori rendőrkapitány azt állította: Takács József csak azért ment be hozzá, hogy egy üveg bort adjon oda neki.

A TV2 Naplójában bemutatott riport szerint az iskola meggyilkolt igazgatója, Takács József sok iratot és adatot gyűjtött össze az alapítványi iskolánál korábban történt visszaélésekrő. Az iratok terhelő bizonyítékokat tartalmaztak az egyik gyanúsítottra, Deme Gáborra, az iskola korábbi igazgatójára és gazdasági igazgatójára.

A műsorban többen elmondták, hogy Takács József az összerendezett, bizonyítéknak szánt iratokkal január 7-én bement feljelentést tenni a csepeli rendőrkapitányságra. Takács József Császár Mihály akkori rendőrkapitányt kereste fel.

A rendőrségi iratokban azonban nincs nyoma annak, hogy Takács feljelentést tett volna. A műsorban Császár Mihály azt mondta: Takács József csak bement beszélgetni hozzá, és vitt neki egy üveg bort, amit még karácsonyra akart odaadni neki.

Takács Józsefet aznap este gyilkolták meg az iskolában fiatal tanárkollégájával együtt. A műsorban egy neve elhallgatását kérő rendőri vezető azt mondta: szakmai hiba volt, hogy nem vették figyelembe a feljelentést, és nem rendeltek el nyomozást az ügyben.

A műsorban elhangzott az is, hogy a gyilkosság fő gyanúsítottja, a pedellusként az iskolában dolgozó K. Tamás köztudottan jó viszonyban volt Császár Mihállyal, az iskolába is a rendőrkapitány ajánlotta be, és ő is mutatta be K.-t az iskola vezetésének. K. Tamás a bűncselekmény után fel is hívta Császár Mihályt. (Császárt Mihályt  gyilkosság után nem sokkal felmentették, de hivatalosan nem a K. Tamással ápolt jó viszonya miatt. Az alezredes ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség már 2008. szeptember elseje óta eljárást folytatott hivatali visszaélés miatt.)

Deme Gábor és Kun Tamás január 7-án estére találkozót beszéltek meg Takács Józseffel, az alapítványi iskola vezetőjével, aki egyúttal a csepeli önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője is volt. Az igazgatót egy másik kollégája is elkísérte a megbeszélésére.

A nyomozás eddigi adatai szerint a megbeszélésen a pedellus elővette fegyverét és előbb az iskola igazgatóját lőtte le, majd vele lévő kollégáját is. A biztonsági őr magát is megsebesítette, hogy elterelje magáról a gyanút. Kihallgatásakor azt állította, hogy egy símaszkos férfi támadt rájuk.

A lelőtt iskolaigazgató zsebében azonban egy diktafon volt, amelyet a halottszemlén találtak meg. A diktafon rögzítette a történteket. A felvételek szerint Deme Gábor sírva, pánikban teljesítette a gyilkos parancsait. A pedellus a szerverszobából elhozta a biztonsági kamerák képeit rögzítő számítógépet, amelyet később a gazdasági igazgató dobott a Dunába.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport