Halálra gázolt egy lányt egy részeg sofőr

2010.03.18. 12:34
Két fiatalt elütött, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott egy 39 éves, autóját feltehetőleg ittasan vezető férfi Tiszalúcon. A balesetben egy 22 éves lány a helyszínen meghalt, egy 25 éves fiatalember pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Tiszalúc belterületén szerdán este hét óra után néhány perccel elütötte egy autó egy 22 éves lányt és egy 25 éves fiút, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az autó sofőrje az elsődleges adatok szerint ittasan és nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően vezette járművét - közölte Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa. A balesetben a 22 éves tiszalúci lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette, a vele tartó 25 éves kisgyőri fiatalembert pedig nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A halálos kimenetelő gázolás elkövetésével egy 39 éves tiszalúci férfit gyanúsít a rendőrség, akit a Szerencsi Rendőrkapitányság, valamint a megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai közösen kutattak fel.  A B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett tiszalúci B. S.-sel szemben segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.