Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Nyomoz a francia rendőrség Ophelie ügyében

2010.03.18. 06:32
A 2008 decemberében eltűnt francia lány apja január végén emberrablás és szándékos emberölés gyanújával feljelentést tett a párizsi ügyészségen.

A francia hatóságok nyomozást indítottak a Budapesten 2008 decemberében eltűnt, majd két hónappal később a Dunában megtalált diáklány, Ophélie Bretnacher ügyében, közölték a L'Express és a Le Figaro című párizsi lapok.

A lépésre azt követően került sor, hogy a francia lány apja még 2010 január végén emberrablás és szándékos emberölés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a párizsi ügyészségen.

A 22 éves diáklány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra másfél évvel ezelőtt. Utoljára 2008. december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. Holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna budapesti, XXI. kerületi szakaszán.

A magyar igazságügyi orvosszakértői vélemény azt állapította meg, hogy Ophélie Bretnacher halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel. Ezt utóbb a Franciaországban megismételt boncolás is megerősítette.

A lány szülei azonban elutasították azt a feltételezést, hogy gyermekük öngyilkos lett volna. Szerintük nincs minden tisztázva a haláleset körül, és egyelőre a bűncselekmény lehetőségét sem lehet teljes bizonyossággal kizárni.

Francia igazságügyi források szerint az ügy irányításával Paul Hubert vizsgálóbírót bízták meg.