Fejbe lőtte magát a bankrabló

2010.03.19. 13:47 Módosítva: 2010.03.19. 15:41
A Népfürdő utcai Erste-központba sétált be pénteken kora délután egy fegyveres férfi. A biztonsági őr feltartotta, ekkor fejbe lőtte magát, életveszélyben van.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a baseballsapkát viselő, 29 éves budapesti férfi nem sokkal fél kettő előtt lépett be a budapesti Népfürdő utcai Erste-székház alsó szintjén lévő bankfiókba.

A biztonsági őrnek feltűnt a gyanús viselkedése, ezért megpróbálta rácsukni az ügyféltér ajtaját. A támadó ekkor elővette 9 milliméteres kaliberű pisztolyát. Egy gézszerű anyagból készült maszkot tett az arca elé, majd verekedni kezdett a biztonsági őrrel. Több lövés is dördült közben, mindegyik a támadó fegyveréből.

Fotó: Szémann Tamás
Fotó: Szémann Tamás

Amikor a támadó látta, hogy kilátástalan a helyzete, maga ellen fordította fegyverét. Életveszélyesen megsérült, kórházba szállították.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a férfi az álla alá tartotta a pisztoly csövét és elsütötte. A lövedék az orrnyergén át távozott.

bizt

Az MTI verziója szerint három lövés dördült. A támadó két lövést adott le, ezután fordította maga ellen a fegyvert.

Az Országos Mentőszolgálat ügyeletese kérdésünkre megerősítette, hogy egy embert életveszélyes állapotban vittek az Árpád Kórházba. Egy alkalmazottat a helyszínen elláttak, a nő lábán felületi sérülés keletkezett, egyelőre nem tudni, miért. A bankfiókban négy ügyfél volt, ők jól vannak, a biztonsági őr sem sérült meg.

Munkatársunk szerint a forgalom már helyreállt, de a székházba még senkit nem engednek be.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport