Prostituáltak futtatóit fogták el Kiskunhalason

2010.03.20. 20:35
Prostituáltak futtató két férfit fogtak el a rendőrök Kiskunhalas közelében - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

A rendőrök még csütörtökön fogták el és vették őrizetbe a 24 éves és a 40 éves férfit. Az apát és fiát azzal gyanúsítják, hogy 2008 óta rendszeres haszonszerzésre törekedve, több nőt is rávettek arra, hogy Kiskunhalas környékén, az 53. számú főútvonal mentén prostituáltként dolgozzanak - közölte Nyikos Tamás.

A rajtaütéskor a rendőrök a futtatók autójában két nőt is találtak, akiket tanúként hallgattak ki. Ezzel párhuzamosan házkutatásokat és további
kihallgatásokat is tartott a hatóság. Az őrizetbe vett és kerítés bűntettének elkövetésével gyanúsított két férfit előzetes letartóztatásba helyezték - mondta a szóvivő.

Az RTL Klub Híradó úgy tudja: az 53-as főút melletti fabódékban dolgozó lányok futtatóira kommandósok csaptak le. A rendőrök szerint a két férfi legalább hat nőt dolgoztatott prostituáltként ezen a környéken. Akadt közöttük olyan lány is, aki még kiskorú volt. Naponta legkevesebb 50 ezer forintot kellett keresniük.

A hírműsor szerint a kerítők kocsijában nagy mennyiségű gumióvszert találtak, valamint a főút menti kalyibák kulcsait. Mint közölték,  gyanúsítottá válhatnak azok is, akik a bódék felépítéséhez bérbe adták a tanyájukat, őket bordélyház működtetéséért vonhatják felelősségre. A fatákolmányokat a hatóság időközben elbontatta.

  • Tippek
  • Hírek