Hamis ötezreseket vitt a szél Lepsényben

2010.03.22. 13:30
Két- és ötezres bankjegyek voltak rányomtatva azokra a megégett papírlapokra, melyeket a hétvégén találtak járókelők a Fejér megyei Lepsényben. A papírokat egy vegyesbolt előtt sodorta a szél, erre figyeltek fel a környékbeliek. Közben kiderült, hogy a környéken valaki fizetett is hamis pénzzel.

Miután kiderült, hogy bankjegyek vannak nyomtatva a részben megégett lapokra, az emberek rendőrt hívtak. A megtalált papírokon egyébként rosszul sikerült bankjegy-lenyomatok voltak, az égetéssel feltehetően a selejtet próbálták megsemmisíteni a hamisítók. A rendőrök menet közben újabb gyanús nyomra bukkantak: valaki hamis pénzzel akart fizetni egy boltban.

Az üzletben azt mondták, hogy egy férfi próbálkozott náluk hamis pénzzel, de nem ismerték fel. Egy másik boltban már ismerősnek tűnt a személyleírás, a rendőrök beazonosították és vasárnap délelőtt egy kocsmában meg is találták a 34 éves mezőszentgyörgyi férfit. Házkutatás volt nála, de nem került elő több hamis pénz. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség vizsgálja a férfi által fizetésre használt ötezres és a megégett nyomtatások közötti összefüggést - tájékoztatott hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

  • Biztosítás