Rendőrt hívtak egy tomboló diákhoz

2010.03.22. 13:38 Módosítva: 2010.03.22. 14:53
Egy lány ki akart rohanni a teremből, majd meglökte tanárát az egyik budai iskolában. Eljárás indulhat ellene.

Rendőrt és mentőt hívtak egy tanár-diák konfliktus miatt a budapesti Than Károly Ökoiskolába hétfőn reggel.

Házlinger György, a II. kerületi intézmény igazgatója kérdésünkre elmondta, a lány rendkívül zaklatott állapotban érkezett, feltehetően családi problémák miatt. A diák az első órán "teljesen kikelt magából, de nem volt jelentős inzultus, kezeltük a helyzetet", mondta az igazgató. Közlése szerint a lány ki akart rohanni a teremből, a tanár eléállt, ekkor megpróbálta őt félrelökni. Senki sem sérült meg.

Házlinger György elmondta, a lány szeptemberben került az iskolába, úgy tudni, az előző helyről is hasonló problémák miatt tanácsolták el. Diáktársai csendes, visszahúzódó személyiségként ismerik, aki időnként kiadja magából a felhalmozódott feszültséget.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak

"A diák elkésett az óráról, a tanár idegen nyelven feltett kérdéseire nem válaszolt, majd el akarta hagyni a tantermet. A tanár ehhez nem járult hozzá, mire a diák odalépett tanárához és bántalmazta, amelynek következtében a tanár szemüvege leesett és megrongálódott. A diák ezt követően hangos kiabálás közepette kiszaladt a tanteremből, végül egy másik tanár segítségével sikerült őt megnyugtatni" - így hangzik a rendőrség verziója a történtekről.

A 18 éves diákot a rendőrök közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányságra, tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól.