Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Két ember őrizetben az okmányirodai razzia után

2010.03.24. 20:27 Módosítva: 2010.03.24. 20:27
Két embert vett őrizetbe a rendőrség a hivatali vesztegetés gyanújával szerdán Veszprémben előállítottak közül. Egyikük a veszprémi polgármesteri hivatal okmányirodájának gépjármű-ügyintézője, a másik egy gépjármű-átíratások ügyintézésével foglalkozó cég munkatársa.

A rendőrség szerdán összesen tizenkét embert állított elő vesztegetés gyanújával; kilencen az okmányiroda dolgozói, hárman a gépjármű-átíratások ügyintézésével foglalkozó cég képviselői. A nap folyamán tizenöt embert tanúként hallgattak ki.

A tizenkét gyanúsított közül kilenccel szemben folytatnak hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt eljárást. Három embert hivatalos személy megvesztegetésének bűntettével gyanúsítanak.

Az ügyben csaknem egy éve folytat nyomozást a megyei főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya. A veszprémi okmányiroda alkalmazottai megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy kötelességüket megszegték, és gépjárművekről jogosulatlanul adatokat szolgáltattak ki. Szabálytalanul helyeztek forgalomba, illetve írtak át gépjárműveket a vállalkozó cég és ügyintézői kérésére.

A szerda reggeli akcióban harminc rendőr vett részt tizenöt helyszínen, és az előállítások mellett tizenöt esetben házkutatást is tartottak.

Ügyintézőket kértek

Horváth György, a veszprémi városháza szóvivője elmondta, hogy a történtekről Derzsi Péter ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója tájékoztatta az önkormányzat vezetőit. Hangsúlyozta, hogy a városházán az esetet sajnálatosnak tartják, ám az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.

Az okmányirodán mindössze egy gépjármű-ügyintéző maradt, ezért Veszprém címzetes főjegyzője megkeresi a környékbeli városok jegyzőit, hogy legyenek a megyeszékhely segítségére.

Mivel szerdán a teljes hivatali időben zárva volt az iroda, így pénteken 13 óráig ügyfélfogadást tartanak.