A Cozma-ügy miatt ismét 13-an előzetesben

2010.03.27. 12:18
Ismét előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság három embert a Cozma-gyilkosság ügyében garázdasággal gyanúsítottak közül.

Az enyingi és a két pécsi férfit a rendőrség szombat reggel visszavitte a büntetés-végrehajtási intézetbe, jelentette a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A Cozma-üggyel összefüggésben így ismét 13-an vannak előzetes letartóztatásban, egy gyanúsított más bűncselekmény miatt jogerős börtönbüntetését tölti, egy pedig eddig is házi őrizetben volt. A bűnügynek összesen 27 gyanúsítottja van.

Marian Cozma emlékműve Veszprémben

Az első fokon eljáró veszprémi bíróság az elmúlt héten a Cozma-ügyben csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsított emberek közül ötnek nem rendelte el a további fogva tartását, hanem szabadlábra helyezte őket. A rendőrség ugyanakkor valamennyiük előzetes letartóztatásának a fenntartását kérte, illetve ezt indítványozta az ügyészség is.

Az elsőfokú határozatok ellen fellebbezett az ügyészség, s a másodfokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság pénteken újból elrendelte a 34 éves enyingi R. István, valamint a 25 éves K. Róbert és a 28 éves K. Henrik pécsi lakosok előzetes letartóztatását. Szombaton a rendőrök mindhármukat visszaszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Bankszámla