Illegális a kutyatelep Dabason?

2010.03.27. 15:00 Módosítva: 2010.03.27. 14:55
A rendőrség egy dabasi tanyán elkobzott 30 étlen-szomjan, rendkívül rossz körülmények között tartott kutyát, mondta a Noé Alapítvány. Az illegális kutyatartással vádolt tanyatulajdonos feljelentést tervez a Noé Alapítvány ellen.

A rossz állapotban lévő kutyák elhelyezéséről, állatorvosi ellátásáról az ügy lezárásáig a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondoskodik. A tanya tulajdonosa ellen állatkínzás miatt egy másik ügyben már három éve folyik eljárás, amit az ügyészség júniusban egy évre elhalasztott, közölte az alapítvány.

Az állatvédő szervezetet a Dabasi Hatósági Főállatorvos, Kiss Miklós értesítette arról, hogy Dabason, egy elhagyott tanyán működtetett illegális telepen több mint 30 kutyát tartanak. A telep nem rendelkezik semmilyen engedéllyel. Az állatok étel nélkül, minimális és szennyezett ivóvízzel ellátva a saját vizeletükben és ürülékükben, emberi felügyelet nélkül, néhányuk a pincébe zárva élnek. Mint látható volt, többük azonnali orvosi ellátásra szorult, áll a közleményben, állt a közleményben.

Terry Black nénev ismert Rácz Károly szerint, aki a dabasi tanyatulajdonossal együtt vezeti a Kóbor Blöki Nonprofit Kft.-t, mindez nem igaz. A tanyán összesen 27 kutya volt, s azokat rendszeresen etették, mondta.

"Nem igaz az sem, hogy rossz állapotban lettek volna a kutyák, vagy hogy közülük néhány a pincébe lettek volna bezárva. Az állatokat a Kóbor Blöki Kft. ideiglenesen, pár napra szállította a dabasi tanyára, amíg az új kutyatelep el nem készül" - hangsúlyozta Terry Black, aki szerint ezért nincs szükség külön engedélyre.