Kifosztották a balatonlellei OCÖ-üdülőt

2010.03.29. 09:13 Módosítva: 2010.03.29. 16:04
Harmincöt ágy és három bojler tűnt el az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) balatonlellei gyermek- és ifjúsági táborának épületeiből úgy, hogy erőszakos behatolásnak nincs nyoma, reagált a Magyar Nemzet hétfői cikkére Kiss Ferenc fonyódi rendőrkapitány.

Nagy értékű berendezési tárgyak tűntek el az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) balatonlellei üdülőjéből, értesült a Magyar Nemzet. Lába kelt az egymillió forintot érő sütőberendezésnek, de erre a sorsra jutottak az ágyneműk és az evőeszközök is.

Kiss Ferenc rendőrkapitány elmondta, a cigány önkormányzat az üdülőben februárban gondnokot váltott, aki az átadás-átvételt követően, a leltárazáskor észlelt hiányt. A nyomozás adatai szerint harmincöt ágy és három nyolcvanliteres bojler tűnt el, amelyek becsült összértéke 585 ezer forint.

A cigány önkormányzat közelmúltban tett feljelentése nyomán az ügyben lopás bűntette miatt indult eljárás. A nyomozás során a helyszínelő rendőrök semmiféle erőszakos behatolásra utaló nyomot nem találtak.

A balatonlellei volt BM üdülő már korábban az érdeklődés kereszttüzébe került. Móring József Attila (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő idén januárban azt tette szóvá, hogy az OCÖ, mint az üdülő bérlője nem tartotta be a hasznosítási szerződés feltételeit, ezért fel kell szólítani az állami ingatlant bérbe adó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t, hogy bontsa fel a szerződést.