Egy dühös szülő felpofozott egy tanárnőt Nyírkátán

2010.03.30. 18:50
Bántalmazott egy tanárnőt egy dühös szülő Nyírkátán, azt hitte a pedagógus megütötte elsős fiát. Végül kiderült, hogy semmi nem történt, csak a gyereket egy másik tanár a sor végére küldte.

Tanítási óra közben rontott be a terembe és bántalmazott egy tanárnőt egy feldühödött szülő Nyírkátán kedden; az ügyben a rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak  miatt indított nyomozást.

A 28 éves anya a kihallgatásakor azt vallotta, azért pofozta fel többször is a pedagógust, mert azt hitte, hogy megütötte elsős fiát, mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A 36 éves tanárnő a bántalmazástól könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyben eljáró mátészalkai rendőrkapitányság adatai szerint korábban annyi történt a nyírkátai általános iskolában, hogy a tízórai szünetben az érintett kisfiút egy másik tanár az ebédlőben hátraküldte a sorban, mert tolakodott. A pedagógusoknak a gyermek pedig azt mondta, hogy egy osztálytársa bántotta.

Ugyancsak pedagógus volt a sértettje egy másik, szintén kedden történt esetnek. Egy 14 éves lány a tanári figyelmeztetésre ütéssel válaszolt egy debreceni általános iskolában; a 6. osztályos tanulót a rendőrség előállította.

Juhászné Kiss Katalin, a debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetője elmondta, a Tégláskertben lévő általános iskolában az 52 éves földrajztanár a keddi második órán a lányt minősíthetetlen viselkedése miatt többször figyelmeztette, amikor pedig az igazgatóhoz vitelét helyezte kilátásba, a lány nekidobta a tolltartóját, majd odalépett hozzá és arcul ütötte.

Míg a tanár a történteket jelentette az igazgatónak, addig a lány elhagyta az iskola épületét. A tanuló intézeti nevelt, akit a lakásotthonban találtak meg a rendőrök. A debreceni kapitányság  közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekmény miatt indított nyomozást az ügyben.