Halálra ítélték a lakodalomban gyújtogató kuvaiti nőt

2010.03.30. 12:51
Gyilkossági szándékkal gyújtogatott férje második esküvőjén Naszra Juszef Mohamed al-Enezi, állapította meg a kuvaiti bíróság. Az 57 nő és gyerek halálát okozó 23 éves asszonyt halálra ítélték.

Halálra ítélték Kuvaitban azt a 23 éves nőt, aki férje második esküvőjén felgyújtott egy sátrat, 57 nő és gyermek halálát okozva. A bíróság szerint Naszra Juszef Mohamed al-Enezi előre megfontolt szándékkal gyújtogatott, mások halálát akarta.

Al-Enezi férje tavaly augusztusban törvényesen még egy nőt vett feleségül - a muzulmán férfiaknak négy feleségük is lehet -, ez azonban feldühítette. A lakodalmat egy hatalmas sátorban tartották nagy tömeg részvételével, de külön sátra volt a muzulmán szokás szerint a nőknek és a gyerekeknek.

A pánikban egymást taposták el a vendégek
A pánikban egymást taposták el a vendégek

A vád szerint itt keletkezett a tűz, ami percek alatt pokollá változtatta a sátrat. A pánikban egymást taposták el a vendégek, és a katasztrófában végül 57 nő és gyerek halt meg.

A 23 éves nőt egy nappal később vették őrizetbe. Az első kihallgatáson tagadta a vádat. Ügyvédje azt mondta, hogy a fiatal nő kéthónapos terhes volt ekkor, és elvetélt az egyik börtönőr és egy ázsiai ápolónő jelenlétében.

A 23 éves nőknek van két fogyatékos gyereke a másodszor is megnősülő férjétől, és az ügyvéd szerint ez is közrejátszott abban, hogy kétségbeesett. A nőnek még joga van fellebbezni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport