Székkel dobtak meg egy szakolyi képviselőt

2010.03.31. 19:44 Módosítva: 2010.03.31. 19:44
Egy önkormányzati képviselőre céloztak, de egy nézelődő helyi lakost találtak egy székkel a szakolyi testületi ülésen. Azért szabadultak el az indulatok, mert a képviselők nem fogadták el a 2010-es költségvetést.

Önkormányzati képviselőre támadt egy férfi a testületi ülés után Szakolyban, az ügyben a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indított eljárást, közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az eddigi adatok szerint a szakolyi képviselő-testület keddi ülése után egy feldühödött férfi az egyik helyi képviselő irányába dobott egy széket, az azonban egy, a tanácskozáson érdeklődőként részt vevő helyi lakost talált el, aki könnyebb sérülést szenvedett, mondta Fülöp Gergely.

A százados hozzátette: az ülésteremben lévők közül valaki kést is látott a székdobálónál, ezt azonban még vizsgálják a nyomozók. A szóvivő a székdobálás okára nem tért ki.

Az MTI munkatársa más hivatalos, magát megnevezni nem kívánó forrásból úgy értesült, hogy a szakolyi önkormányzat keddi testületi ülése után azért szabadultak el az indulatok, mert a képviselők "sokadjára sem" fogadták el a 2010-es költségvetést. Ez pedig azt jelenti, hogy veszélybe került a helyhatósági alkalmazottak bérének húsvét előtti kifizetése, és az ünnep előtt a rászorulók sem igen kapják meg a várt segélyt.

A szakolyi képviselő-testület szerdán késő délután ismét összeült, a helyiek remélik, hogy mégiscsak elfogadják a község idei költségvetését és húsvétig kifizetik a béreket és a segélyeket.

Szakolyban korábban a Fidesz és az MSZP önkormányzati képviselői a település megválasztott független polgármesterével kerültek szembe, és a bíróságtól kérték tisztségének megsemmisítését. Hosszú pereskedés után a Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati kérelem alapján február végén megszüntette az önkormányzati vezető tisztségét, aki március elején át is adta hivatalát Pásztor Sándor alpolgármesternek. A helyiek a viszály megszűnését remélték ettől, de a vita a testületben tovább folytatódott, és megnyilvánult a költségvetés elfogadásának eddigi elodázásában is.