Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Cozma-gyilkosság: jöhet a vádemelés

2010.04.02. 18:16
A rendőrség lezárta a nyomozást és elküldte az iratokat az ügyészségnek. A rendőrök egy évig dolgoztak az ügyön, közben a gyilkossági nyomozás mellett a sportoló megölésének helyszínén kitört tömegverekedés kapcsán is elindult egy eljárás. A két ügyben összesen több mint 34 ezer oldalas akta született.

Vádemelési javaslattal elküldte a rendőrség pénteken a Cozma-ügy nyomozati anyagát a főügyészségnek. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait - Zarkó Sesumot, a szerb, Ivan Pesicet, a horvát kézilabda-válogatott tagját - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön műtétet kellett végrehajtani, hetekig kórházi kezelésre szorultak.

A gyilkosság, és a szórakozóhelyen a sportoló megölésekor kitört tömegverekedés ügyét egyébként elkülönítve kezelte a rendőrség. A gyilkosság miatt öt ember ellen javasol vádemelést az ügyészségnek a rendőrség.

R. Sándort, N. Győzőt és Sz. Ivánt egyrendbeli, társtettesként elkövetett emberöléssel, egyrendbeli, társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértéssel, társtettesként elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel, valamint csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen, társtettesként elkövetett garázdasággal gyanúsítják.

Az ugyancsak életellenes bűncselekménnyel gyanúsított P. Gábor és B. Csaba bűnlajstroma a rendőrség szerint: társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés, valamint csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen, társtettesként elkövetett garázdaság.

Összesen 27 ember esetében "csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen, társtettesként elkövetett garázdaság bűntette" miatt emeltetne vádat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség februárban zárta le a Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolása ügyében indított nyomozást. Az iratismertetés után pénteken elküldték az iratokat a Veszprém Megyei Főügyészségnek. Az ügyészségre átszállított nyomozati akták az életellenes ügyben 16.922 oldalt tartalmaznak, míg a garázdaság miatt folytatott eljárásban 17.285 oldalnyi irat keletkezett.

Az ügyben összesen 703 tanút hallgattak ki, és több mint 60 szakértői véleményt hallgattak meg, valamint 340-nél is több bűnjelet foglaltak le a rendőrök.

A Veszprém Megyei Főügyészségnek 30 napon belül kell vádat emelnie, ez az idő a büntetőeljárási törvény szerint indokolt esetben kétszer 30 nappal hosszabbítható. A gyilkosság kapcsán három embert gyanúsítanak társtettesként - közülük a nyomozók szerint R. Sándor szúrta le Cozmát. Két másik embert a gyilkossági ügyben egyebek mellett társtettesként elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítanak.

  • Vennék
  • Hírek