Gyertyával emlékeztek Daróczira

2010.04.03. 21:54
Daróczi Dávid rokonai, barátai, szerelme, kollégái, összesen körülbelül ezer ember jelent meg az öngyilkosságot elkövető volt kormányszóvivő emlékére rendezett eseményen.

A volt kormányszóvivő "szerelme, családja és barátai" szombat este nyolc órára egy szál gyertyával várták a Parlament előtti rakparton azokat, akik emlékezni szerettek volna Daróczi Dávidra.

Ott volt Liptai Claudia mellett a Daróczi család több tagja, volt kollégáinak nagy része, és több politikus is, köztük Molnár Csaba, Lamperth Mónika, Ficsor Ádám, Gurmai Zita. Ugyancsak megjelent Batiz András, illetve  Szollár Domokos jelenlegi kormányszóvivő, valamint több intézmény szóvivője is.

A rakparton, és a Parlament északi kapujánál, a rakparthoz vezető lépcsőnél mintegy ezer ember vett részt a csendes, néma megemlékezésen, amelyen sokan gyertyákat, mécseseket gyújtottak a Duna-parton.

Mint a család és a barátok kora délután közleményükben írták, - a sajtó érdeklődését megértve és elfogadva - az újságíróktól megértését kérnek, és azt, hogy ne gyártsanak teóriákat Daróczi Dávid halála kapcsán, hanem az emlékezésben segítsenek.