Jobban van a nyíracsádi férfi, akit állítólag megvertek a rendőrök

2010.04.06. 19:50
Túl van az életveszélyen az a 23 éves nyíracsádi férfi, akit állítása szerint rendőrök bántalmaztak péntek este Debrecenben.

Szentgyörgyi János, a Kenézy kórház szóvivője elmondta: a férfit szombat hajnalban rendőri kísérettel vitték be a kórház traumatológiai ügyeletére.

A fiatalember ott azt mondta: vele szemben rendőri kényszerintézkedés történt és hasi fájdalmai vannak. Az orvosok hasfali zúzódásra gyanakodtak, de az elsődleges orvosi vizsgálat során kiderült, hogy a férfi húgyhólyagja kiszakadt, perforálódott, a sérült állapota súlyos, életveszélyes.

A gyors műtéti beavatkozásnak köszönhetően a férfi állapota stabilizálódott, a sérült jelenleg a kórház traumatológiai őrzőjében fekszik, hat-nyolc nap után kerülhet sor a varratok kiszedésére.

A rendőrség honlapján az olvasható, hogy a debreceni rendőrkapitányság járőrei április 2-án 21.05-kor "intézkedést kezdeményeztek a Rakovszky és a Faraktár utca kereszteződésében egy garázda magatartást tanúsító 22 éves férfival szemben".

Az intézkedés előállítással végződött "az igazolás megtagadása és a férfi ellenálló, agresszív viselkedése miatt".

A rendőrség tájékoztatása szerint a debreceni nyomozó ügyészség átvette a további intézkedést és bűncselekmény gyanúja miatt eljárást indított.