Fegyver, lőszer, méreg és hamis pénz Salgótarjánban

2010.04.08. 12:34 Módosítva: 2010.04.08. 12:35
Egy szimpla jövedéki ellenőrzésnek indult, de meglepő dolgokat találtak a tiszta múltú férfinál. Azt nem tudják, mire készült.

Lőfegyvert, lőszereket, méregnek minősíthető készítményt, hamisított húszezreseket, valamint hamis étkezési utalványokat találtak egy 41 éves salgótarjáni férfi lakásán, közölte Kalmár Zsolt, a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A férfinél előző nap tartottak házkutatást jövedéki ellenőrzése miatt. Az akciót a vám- és pénzügyőrséggel közösen hajtotta végre a rendőrség.

Az osztályvezető úgy fogalmazott, "meglepődve tapasztalták", hogy az intézkedés alá vont, büntetlen előéletű férfinál 152 darab, megtévesztésre alkalmas hamis húszezer forintos volt kinyomtatva, ezeket később forgalomba akarta hozni.

A bankjegyek mellett szintén jó minőségben hamisított étkezési csekkeket is találtak.

Előkerültek a házkutatás során ampullák is, a kálium-klorid tartalmú, izombénító hatású gyógyászati készítményt szakértő vizsgálja, de ezek valószínűleg méregnek minősíthetőek.

Találtak egy M48-as Valter típusú - előzetes szaktanácsadói vélemény szerint - éles lőfegyvert és 52 darab, szintén éles lövedéket.

A rendőrség vizsgálja, hogy mindez miként került a gyanúsítotthoz, és hogy mire akarta használni ezeket, de arra, hogy a férfi mit mondott ezzel kapcsolatban, a bűnügyi osztályvezető nem válaszolt.

Kalmár Zsolt közölte, hogy a nyomozás érdekei miatt "nem kívánja taglalni" a gyanúsítotti vallomást.