Tíz év fegyházra ítélték a zárkatársait terrorizáló rabot

2010.04.08. 11:26
A szegedi ítélőtábla jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta azt a mezőgyáni férfit, aki zárkatársait bántalmazta, kifosztotta és fajtalankodásra kényszerítette.

2005. március 21-én a Szegedi Fegyház és Börtön kórházkörletének egyik zárkájában az akkor 47 éves - erőszakos közösülés miatt elítélt - férfi két társával megvert és megrugdosott egy fogvatartottat.

A korábbi gerincsérülése miatt két mankóval járó férfinak eltörött a szegycsontja és a bordája is. Elvették a karóráját, dohányát és cigarettapapírját, és arra kényszerítették zárkatársukat, mondja azt, szállítás közben bántalmazták.

Az év júliusában egy zárkában volt egy nála gyengébb fizikumú, büntetlen előéletű férfival. Őt arra kényszerítette, adja át neki értékeit – többek között cigarettáját, kávéját, ruhaneműit –, és a börtön kantinjában is vásároltatott magának hasonló termékeket.

Bántalmazással és fenyegetéssel arra is kényszerítette, hogy fajtalankodjon vele. A folyamatos fenyegetések alatt álló sértettnek – akit a vádlott női néven szólított, és többször is megalázott – a férfi helyett be kellett ágyazni, ruháit mosta, lábait, hátát masszírozta.

A vádlott a büntetése alatt más, vele egy körletben lévő gyengébb fizikumú elítéltek csomagjait, vagyontárgyait is elvette, többeket is megalázó cselekedetre kényszerített, bántalmazott.

A vádlott az eljárás során következetesen tagadta a cselekmények elkövetését. A kigyúrt, tetovált férfi a táblabíróság előtt is több mint fél órán át bizonygatta ártatlanságát.

A táblabíróság testi sértés, több rendbeli kifosztás, szemérem elleni erőszak, kényszerítés, zsarolás büntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit mint többszörös visszaesőt, jogerősen tíz év fegyházra ítélt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport