Ittas sofőrökre vadásznak a rendőrök

2010.04.10. 14:40 Módosítva: 2010.04.10. 14:40
Budapest több útján is ellenőrzést tartanak a rendőrök, az ittas vezetők és a rendszám nélkül közlekedők mellett a trükkös motorosokat is próbálják kiszűrni.

Fokozott közúti és közbiztonsági ellenőrzést tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a hétvégén a főváros útjain, főként az ittas vezetők és a rendszám nélkül közlekedők kiszűrését tervezik, mondta Szécsi Tibor, a BRFK osztályvezetője.

A Budafoki úton, az ellenőrzés egyik helyszínén az őrnagy újságíróknak azt mondta, hogy a kora reggel kezdődött akcióban három olyan autót is találtak, amelyről hiányzott az egyik rendszámtábla, mert azt a tulajdonos a csomagtartóba tette. Ellenük feljelentést tettek, illetve helyszíni bírságot szabtak ki.

A motorkerékpárokat is szigorúbban ellenőrzik, mert többen egy kar segítségével felhajtják a rendszámtáblát, így gyorshajtás esetén nem tudják őt felelősségre vonni. Ha ilyen járművet találnak a rendőrök, bírságot szabnak ki, feljelentést tesznek, illetve soron kívüli műszaki ellenőrzést írnak elő. A motorosok ellenőrzésére motoros rendőröket is bevetették.

A főváros tizenöt pontján a közúti ellenőrzések mellett sebességet is mérnek és a megállított autósokat alkoholszondával is ellenőrzik. Budapesten viszonylag ritkán találnak ittas vezetőt, és a biztonsági övet is egyre többen használják, tette hozzá.

A Közbiztonsági Háló elnevezésű program keretében tartott akció során a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyeken jogtalanul parkolókat, illetve a kedvezmény igénybevételére kiadott igazolványt is ellenőrzik.