Együtt loptak a diákmunkások és a vásárlók

2010.04.13. 19:31
Pénztárosként dolgozó diákmunkások és két vásárlójuk ellen indult eljárás Tapolcán. Az érintett alkalmazottak a gyanú szerint több alkalommal nem ütötték be az áruházból elvitt termékeket a pénztárgépbe, a nyereségen pedig osztoztak vásárlóikkal.

A rendőrségre még április elején érkezett a bejelentés egy áruházlánc tapolcai üzletéből, hogy a biztonsági szolgálat bolti tolvajt fogott. A helyszínen visszatartott férfi a rendőröknek azt mondta: a kasszában dolgozó diákmunkás a barátja, akivel abban állapodtak meg, hogy vásárláskor az áru egy részét nem viszi be a pénztárgépbe, az így szerzett hasznon pedig megosztoznak.

Az áruházban működő videokamera felvétele szerint a férfi felrakta az árut a szalagra, a pénztáros azonban úgy húzta át azokat a vonalkód-leolvasó fölött, hogy a készülék nem olvasta le a kódot. A kasszában dolgozó 21 éves diákmunkás beismerte, hogy március végén egy másik "vásárlóval" 27 ezer forint értékben loptak ugyanígy. A fiatal azt is közölte a rendőrökkel, hogy a módszert nem ő találta ki, hanem nála két évvel idősebb diákmunkás vezetője.

A lebukott pénztáros tudomása szerint 8-10 alkalommal történt már ilyen eset az áruházban, a diákvezető azonban tevőlegesen sosem lopott, csakis profitált belőle.

A lopásokat rendszerint egy helyi büfés és egy helyi pizzériás követte el, hozzájuk kerültek a lopott holmik is. Ezekért cserébe élelmiszereket vagy készpénzt kaptak a bevont diákmunkások. A rendőrség mind a négyük ellen eljárást indított, közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

  • Tippek
  • Bankszámla