Marhákat mentettek az M5-ös közelében

2010.04.13. 08:57 Módosítva: 2010.04.13. 12:49

Árokba borult egy marhaszállító teherautó pótkocsija éjszaka Újhartyán közelében, a 405-ös főúton, közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

Az M5-ös autópálya és a sztrádához közelebb eső újlengyeli elágazó között egy román rendszámú kamion és egy osztrák rendszámú pótkocsis teherautó karambolozott.

A pótkocsi - benne húsz szarvasmarhával - a két méter mély árokban landolt, míg a nyerges vontató letért az útról, villanyoszlopnak ütközött, majd éles jobb kanyart vett az autópályamérnökség épületének bekötőútjánál, ott tovább haladva kitört egy beton lámpaoszlopot, végül tujákat letarolva állt meg. A szállított tetőcserép egy része leszóródott.

A kamion vezetőjét a dabasi tűzoltók szabadították ki, őt a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A teherautó sofőrje könnyebben sérült.

A tűzoltók egész éjszaka azon dolgoztak, hogy a pótkocsit kerekeire állítsák. Ehhez azonban előbb az állatokat egy másik teherautóra kellett átterelni. A mentés délig tartott.

Tizenegy marha megmenekült, négy elpusztult, ötöt kényszervágásra visznek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport