50 ezer dollárért túlélheti a világvégét

2010.04.14. 10:12 Módosítva: 2010.04.14. 10:35
Egy amerikai cég atombiztos bunkerekkel készül a világvégére. Azt állítják, a leendő tulajdonosok egy éven át élhetnek kényelemben, míg kint zajlik az apokalipszis. A 200 szerencsés bentlakón kívül erre egyedül az amerikai elnöknek lesz lehetősége - írja a 20 minutes.fr, francia internetes újság.

"982 nap, nyolc óra, 37 perc és nyolc másodperc maradt a világvégéig, amit 2012 december 21-ére jósolnak." Az elméletben hívők szerint addigra ugyanis megfordul az északi és déli sark, viharokra, nukleáris háborúra, a yellowstone-i szupervulkán kitörésére, és aszteroidabecsapódásra lehet számítani - legalábbis a maja naptár, a hollywoodi filmesek és egy kalifornia cég szerint , aki ezzel reklámozza új szolgáltatását.

Egy kalifornia cég ugyanis reklámot helyezett el több amerikai médiában, ami szerint 20 földalatti bunkert akarnak építeni - írja a 20 minutes.fr,  francia internetes újság. Ezekben összesen 200 embert tudnak elszállásolni, elegendő hellyel és ellátmánnyal ahhoz, hogy akár egy évig is gondtalanul eléljenek. A szolgáltatás ára csupán 10 millió dollár, 50 ezer dollárért pedig már helyet is foglalhatunk magunknak.

Az érdeklődés nagy, a várólista már most ezer fős. A reklámvideóban láthatóak a tervezett beruházás részletei is, amik sokkal kényelmesebbnek tűnnek, mint az emberek első hallásra gondolnák. A cég pedig már egy prototípust is elkezdett építeni a kaliforniai Barstow-ban, ami 2010 őszére készülhet el.

A vállakozás szerint a kétszáz bentlakó társtulajdonosa lesz a bunkernek. Rajtuk kívül csak az amerikai elnöknek állnak majd hasonló lehetőségek a rendelkezésére, illetve azoknak, akik a nemzetközi űrállomáson akarják kihúzni a 2012-es telet - csekély 20 millió dollárért.