A villanyoszlop állította meg a dühöngő férjet

2010.04.21. 16:43 Módosítva: 2010.04.21. 16:44
Villanyoszlopnak hajtott egy rendőrök elől menekülő férfi kedden este Balatonfűzfőn. A baleset előtt a férfi több közlekedési táblát is kidöntött, később kiderült, hogy a gyógykezelés alatt álló sofőr alkoholt ivott, mielőtt kocsiba ült.

Családi veszekedéshez hívták a rendőröket kedden este egy balatonfűzfői házhoz. A bejelentő, a feleség elmondta, hogy gyógykezelés alatt álló, részeg férje bántalmazta.

Mire a rendőr a helyszínre érkezett, az ittas férfi megnyugodott, és mivel intézkedésre nem volt ok, a rendőr távozott. Fél órával később újabb bejelentés érkezett a családtól a rendőrségre, hogy a férfi autóval elment otthonról.

A férfit járőrök kezdték keresni és meg is találták egy körforgalomban, ahol több jelzőtáblát is kidöntött. A rendőrök próbálták megállítani, de az ittas férfi ahelyett, hogy megállt volna, gázt adott, és menekülni próbált a szirénázó rendőrautók elől. Végül egy villanyoszlopnak csapódva állt meg.

A rendőr és segítségére siető szolgálaton kívüli kollégája kiemelték az összetört autóból a férfit, akit a veszprémi kórházba szállítottak. Csak könnyebben sérült meg. Autóját a rendőrség lefoglalta és elszállíttatta.

Az 55 éves balatonfűzfői férfinak ittas vezetésért kell felelnie.