Autós üldözés és lövöldözés a fővárosban

2010.04.22. 13:46 Módosítva: 2010.04.22. 18:09
Több lövés is eldördült egy autós üldözéskor csütörtök délután a fővárosban. A rendőrök egy lopott rendszámú terepjárót akartak elfogni. A kocsiban hárman ültek, két embert már elkaptak.

Csütörtök kora délután a rendőrök egy Ford típusú terepjárót akartak ellenőrizni a XIX. kerületi Vak Bottyán utcában, információjuk volt arról, hogy a jármű és a rendszáma is lopott. A sofőr megállás nélkül továbbhajtott, majdnem elgázolta a rendőröket, olvasható a BRFK közleményében.  

Az autóban hárman utaztak. A rendőrök üldözni kezdték az autót, rendőrök vártak rá a József Attila utca és az Árpád utca kereszteződésében is, gépkocsikból ellenőrző pontot állítottak fel. A terepjárónak sikerült áttörnie a zárat, a sofőr továbbhajtott, közben több parkoló autót is összetört.

A rendőrök több lövést is leadtak a kocsira, de a menekülők egérutat nyertek. A kocsit pár sarokkal odébb, a Zrínyi utcában megtalálták, ekkor már senki sem volt benne, a három ember gyalog menekült. Egyiküket pár utcával arrébb sikerült elfogniuk a rendőröknek a polgárőrök segítségével. Az elfogott férfi megsérült, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy sérülését a lövések okozták-e.

Néhány órával később a rendőrség elkapta a terepjáró másik utasát is, a két férfi ellen az eljárás már folyamatban van, harmadik társuk, Duka Levente ellen a BRFK elfogatóparancsot adott ki.

Úgy tudjuk, hogy az Örs vezér téri metróállomás épp ennek a férfinak a keresése miatt volt lezárva negyed órára nem sokkal délután 5 óra előtt, ekkor az utasok nem hagyhatták el, illetve nem léphettek be az állomásra, a metró helyett a Stadionok állomásig pótlóbuszok közlekedtek.

Duka Levente
Duka Levente

Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese kérdésünkre annyit árult el, hogy nem bevett dolog, hogy autókkal torlaszolják el a menekülő gépjármű útvonalát, most a helyszínen tartózkodó rendőrök döntöttek az intézkedésről.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport