Rendőröket öltek drogcsempészek Mexikóban

2010.04.24. 08:04
Hat rendőr, és egy civil meghalt pénteken a Mexikó északi részén, az amerikai határnál lévő Ciudad Juarez városában, amikor feltételezett drogcsempészek támadtak egy rendőrjárőrre - közölte a helyi rendőrség. A megtámadott egységben szövetségi és helyi rendőrök is voltak, akik a drogcsempészet ellen küzdöttek.

A lövöldözés akkor tört ki a mexikói városban, amikor a két autóval járőröző egység megállított több embert, ellenőrzésre - közölte a helyi rendőrség szóvivője. Három arra haladó autóból kezdtek el tüzelni a rendőrökre automata fegyverekkel, majd elmenekültek. A támadásban négy szövetségi, és két helyi rendőr halt meg, valamint egy járókelő.

Két rendőr megsebesült, egyikük állapota súlyos. Ők szigorú rendőri védelem alatt állnak a kórházban. A támadókat nem sikerült elfogni. A mexikói szövetségi rendőrség közlése szerint több, a közelmúltban végrehajtott letartóztatásra válaszul támadtak a fegyveresek a rendőrökre.

Az Egyesült Államok határán lévő Ciudad Juarez számít a legveszélyesebb mexikói városnak. Idén már több mint hatszáz gyilkosság történt a majdnem másfélmillió lakosú településen, ahol 2009-ben több mint 2600 emberölést jegyeztek fel.