Feljelentette a Budapest TV utódja a tűzoltóparancsnokot

2010.04.26. 18:21

Feljelentést tett 2010. április 21-én Bródy Péter, a BP Európa Televízió Zrt. elnöke a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál Bende Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetője ellen "foglalkozás körében, gondatlanságból okozott, bűnszövetségben elkövetett nagyfokú károkozás" miatt, derül ki az Index birtokába került dokumentumból.

A feljelentő szerint a tavaly október 28-án éjjel, és másnap hajnalban a tévé irodájának otthont adó épületben pusztító két tűzeset között szoros összefüggés van: tanúkihallgatásokra hivatkozva a feljelentés állítja, hogy 28-án éjjel a fővárosi tűzoltók nem oltották el a tüzet teljesen, és a tetőtérben tűzfészket hagytak az oltást vezető parancsnok figyelmeztetése ellenére.

A két, összesen mintegy száz négyzetméter alapterületű helyiségben tomboló  lángokat megfékezték, senki sem sérült meg, közölte akkor a tűzoltóság.

A tűzfészek másnap hajnalban újra tüzet okozott, és négyszáz millió forintos kára keletkezett a televíziónak, amiért a fővárosi tűzoltóparancsnokságot és a parancsnokot terheli felelősség, áll a feljelentésben.

DVETT20091029002

A feljelentés szerint Bende Péter ezután közvetetten folyamatosan akadályozta a kárenyhítési, kárelhárítási munkát, és összejátszik a kárfelmérést és kárenyhítést végző biztosítóval, többek között nem közli a károsulttal a biztosító nevét és elérhetőségét, így a televízió nem tudja a károkat enyhíteni.