Vince
3 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Agyonvertek nappal egy hajléktalant, nem segített senki

2010.04.29. 13:34
A csütörtöki szolnoki közgyűlésen is felmerült annak a hajléktalannak az ügye, akit a közelmúltban fényes nappal agyonrugdostak fiatalok a belvárosban. A polgármester vizsgálatot kezdeményezett.

Nem jelentette senki, nem történt feljelentés, de többen is látták a közelmúltban, amikor négy-öt fiatal rugdosott egy földön fekvő hajléktalant Szolnokon a belvárosban. A szemtanúk állítása szerint a piac mögötti konténer környékén történt a támadás, egy földön fekvő, jajgató embert bántottak többen, nekifutásból rugdosták.

A csütörtöki közgyűlésen az egyik szocialista politikus napirend előtti felszólalásában azt mondta, hogy a bántalmazott hajléktalan később a belehalt sérüléseibe. Bánóczy Lajos azt is megkérdezte, milyen intézkedésekkel védekezik hasonló esetekben a város vezetősége.

Szalay Ferenc polgármester felolvasta a rendőrség hivatalos válaszát az üggyel kapcsolatban. Ebben egyebek között az áll, hogy mivel a hajléktalan nem tett feljelentést, így a rendőrség nem indított eljárást.

Információnk szerint a helyszínre kiérkező mentősöknek és rendőröknek a hajléktalan férfi azt mondta, hogy nem bántották.A polgármester viszont további vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy nincs nyoma semmilyen korábbi feljelentésnek a tragédiával kapcsolatban. Ő maga is a sajtóból értesült az esetről.

Annyit hozzátett, a belvárosi piac melletti konténernél, ahová a hulladékot, és az eladhatatlan árut dobják a piacosok, mindennaposak az összetűzések, amelyet a járőrözéssel nem lehet megszüntetni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport