Nincs ítélet az Eva Rhodes-ügyben

2010.05.13. 10:15
A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság nem hirdetett ítéletet, ehelyett további szakértői véleményeket kért ktf24ii megölésének ügyében.

A bíróság fizikus szakértőt kér fel annak tisztázására, okozhatott-e halált a vádlott által megnevezett eszközzel a nő fejére mért ütés, orvos szakértőktől pedig az áldozat egészségügyi állapotával kapcsolatos további adatokat vár.

A tárgyalás szeptember 2-án folytatódik. Köszler Ferenc bíró tájékoztatása szerint ítélethirdetés nyolc nappal később várható.

A bíró - az eljárás több résztvevőjének korábbi nyilatkozatához hasonlóan - a tárgyaláson megjegyezte: "meglehetősen nyomszegény eljárásban van részünk".

Eva Rhodes
Eva Rhodes

Elégette a holttestet

A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében ütötte meg ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyosan a munkaadóját, a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőt, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

A férfi ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat.

A vádlott az első tárgyalási napon, április 20-án beismerte a bűncselekmények elkövetését. A. Csaba az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét. Az ügyész akkor emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását, míg a védő elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva.

Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfelének tettei között, és a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el.