Felfüggesztett börtön a szlovák futballhuligánoknak

2010.05.13. 20:42
Kilencen 8-8 hónap, ketten pedig 6-6 hónap börtönbüntetést kaptak azok a szlovák futballhuligánok, akik kedden előbb autópálya pihenőben, majd egy forrói benzinkúton randalíroztak

Az egész napos tárgyalást követően az Encsi Városi Bíróság a büntetés végrehajtását három évre felfüggesztette - közölte Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője. Arról, hogy bárki is fellebbezett-e az ítélettel szemben, későbbre ígért tájékoztatást.

Kedden a Pozsonyból Michalovcéra Magyarországon keresztül igyekvő, futballszurkolókkal teli busz utasai előbb a Hejőkeresztúr melletti autópálya pihenőnél rongáltak meg egy kamiont, valamint festékkel horogkeresztet rajzoltak az ott álló épület falára. Később pedig a forrói benzinkútnál kukákat rúgtak fel, jelzőtáblákat próbáltak meg kitépni a helyükről. Volt közöttük, aki levetkőzött és a hátsó felét mutogatta az arra járóknak, miközben magyarokat becsmérlő kijelentéseket tett. A helyszínre érkező, menetrend szerinti buszjárat oldalát kézzel ütötték, a visszapillantó tükröt elhajlították, amit egy utas megpróbált visszaállítani eredeti pozíciójába, őt leköpték.

Az Encsi Rendőrkapitányságra 98 szlovák, 12 cseh és egy ukrán állampolgárságú futballszurkolót állítottak elő. A tizenegy őrizetbe vett szurkoló bírósági tárgyalását az encsi kultúrházban kellett megtartani, mert a sok vádlott, valamint a jelentős számú érdeklődő nem fért volna el a városi bíróság egyetlen helyiségében sem. A randalírozókat csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében találta bűnösnek a bíróság.