11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Kiszorult a tárgyalás az encsi bíróságról

2010.05.13. 13:15
Estére várható ítélet annak a tizenegy szlovák futballszurkolónak az ügyében, akik kedden randalíroztak Borsod megyében egy autópálya melletti pihenőben és egy benzinkútnál. A tárgyalást a művelődési házban tartják, mert nem fértek volna el a helyi bíróságon.

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolnak tizenegy szlovák futballszurkolót, akik kedden egy autópálya melletti pihenőben, és egy parkolóban randalíroztak.

A csütörtökön délelőtt Encsen megkezdődött bírósági tárgyalást a helyi művelődési központban tartják, mert a városi bíróság épületében nincs akkora tárgyalóterem, amelyben a vádlottaknak és az érdeklődőknek is jutna elég hely.

A Pozonyból Mihalovcéra Magyarországon keresztül utazó futbalszurkolókkal teli busz több utasa a Hejőkeresztúr melletti autópálya pihenőnél megrongált egy kamiont, és festékkel horogkeresztet rajzolt az egyik épületre.

Később a forrói benzinkútnál kukákat rúgtak fel, jelzőtáblákat próbáltak meg kitépni a helyükről. Többen közülük a feneküket mutogatták a járókelőknek, miközben magyarokat becsmérlő kijelentéseket tettek. A helyszínre érkező, menetrend szerinti buszjárat oldalát ütötték, a visszapillantó tükröt elhajlították. Leköpték azt az utast, aki megpróbálta visszaállítani eredeti pozíciójába.

Az Encsi Rendőrkapitányságra 98 szlovák, 12 cseh és egy ukrán állampolgárságú futballszurkolót állítottak elő. A garázdasággal gyanúsított tizenegy fiatal ügyét gyorsított eljárás keretében zárnák le. A sok vádlott, valamint a nyelvi nehézségek miatt a bírósági tárgyalás várhatóan elhúzódik, ezért estére várható az ítélet.

  • Hírek
  • Bankszámla