Drogot találtak Stohl vérében

2010.05.14. 11:39 Módosítva: 2010.05.14. 12:06
A toxikológiai jelentés alapján egyértelmű, hogy kábítószert fogyasztott a súlyos közlekedési balesetet okozó Stohl András. A színészt ellen súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntette és kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője - a most elkészült toxikológiai jelentés alapján - megerősítette, hogy drogot fogyasztott a május 8-án Fót közelében súlyos balesetet okozó Stohl András. Ugyanakkor - a nyomozás érdekeire és a gyanúsított személyiségi jogaira hivatkozva - se arról nem volt hajlandó részleteket elárulni, hogy milyen drogot, drogokat találtak Stohl vérében, sem arról, hogy mi hangzott el a színész gyanúsítotti kihallgatásán.

Stohl András megérkezik a dunakeszi rendőrkapitányság épületéhez
Stohl András megérkezik a dunakeszi rendőrkapitányság épületéhez

A toxikológiai szakvélemény szerint a vizsgált vér- és vizeletmintában tiltott pszichotróp anyagot találtak. Stohl Andrásról már korábban bebizonyosodott, hogy alkoholt is ivott, mielőtt a volán mögé ült.

A rendőrség az érintett nevének említése nélkül közölte, hogy a május 8-i baleset ügyében a férfi gyanúsítotti kihallgatása "súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntettének és kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt megtörtént."

Visszavonták Stohl fegyvertartási engedélyét, és le kellett adnia a rendőröknek engedéllyel tartott vadászfegyvereit is.