Rendőr volt a bankrabló

2010.05.27. 20:12
Bankrabló rendőrt fogtak el a nyomozók Baranyában, tudta meg az RTL Híradó. A közel húsz éve nyomozóként dolgozó férfi kétszázezer forintot zsákmányolt egy pénzintézetből, majd napokkal később saját kollégái fogták el.

Pisztollyal sétált be a görcsönyi bankba egy napszemüveget viselő férfi pár nappal ezelőtt. Alig kétszázezer forintot zsákmányolt, majd elmenekült. A rendőrök legnagyobb meglepetésére kiderült, hogy egyik kollégájuk a rabló. Az őrnagyot jó nyomozónak és közvetlen embernek tartják, közel húsz éve dolgozott nyomozóként.

Petréteiné Malomsoki Csilla, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a gyanúsítottat kihallgatták, ő a vallomástételt egyelőre megtagadta. Elrendelték a bűnügyi őrizetét és pénteken dönt majd a pécsi városi bíróság az előzetes letartóztatásról.

A Legfőbb Ügyészség adatai szerint az elmúlt öt évben folyamatosan csökkent a rendőrök által elkövetett bűncselekmények száma. 2004-ben 405 rendőr ellen indult eljárás, míg 2008-ban már csak 353 ellen. Ezek legnagyobb része jogellenes fogvatartás és bántalmazás miatt indult.

Csütörtökön egy másik rendőr bűnözővé válásáról is érkezett hír: a vámosok a múlt héten kábítószerszállítás közben értek tetten egy bandát Budapesten. Az autóban két kiló nagy tisztaságú morfin volt, az autóban ülők egyikéről kiderült, hogy hivatásos rendőr.