Vallott a zsákba tekert lány gyilkosa

2010.05.31. 14:43 Módosítva: 2010.05.31. 18:37
Beismerő vallomást tett a "zsákos-ügy" néven elhíresült gyilkosság gyanúsítottja. A bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a 23 éves fiatalembert, aki a rendőrség szerint március 25-én meggyilkolt egy 17 éves lányt Szombathelyen, majd a holttestet egy társasház padlásán több rétegű fóliába rejtette és felakasztotta.

Beismerte az emberölés elkövetését az a 23 éves fiatalember, akit a rendőrség egy 17 éves eltűnt lány megölésével gyanúsít, mondta Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya sajtótájékoztatóján. A bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a férfit.

A szombathelyi bűncselekmény "zsákos ügy" néven híresült el, mert a férfi a holttestet két hónapon át műanyag zsákokba csomagolva, házuk padlásán rejtegette. A szomszédok a tetem bomlásának szagára figyeltek fel, de csak azután tettek bejelentést, hogy a "gyanús csomagot" az elkövető és testvére már elszállították.

A gyilkosság okáról és indítékáról egyelőre nem nyilatkozik a rendőrség. Halmosi Zsolt rendőrkapitány ugyanakkor azt mondta, biztosak abban, hogy az emberölést nem etnikai, anyagi vagy szexuális okokból követte el a gyanúsított. A fiatal lány március 25-én tűnt el, akkor semmilyen nyom nem utalt arra, hogy bűncselekmény történt volna.

Az ügy akkor vett fordulatot, amikor május 27-én, az esti órákban a szombathelyi Széll Kálmán utca egy lakója bejelentést tett a rendőrségre, hogy a házból egy gyanús, napok óta bűzlő csomagot szállítanak el.

A padlásgerendára felakasztott, fóliába és takaróba csomagolt holttestet a férfi a házban lakó nővérével szállította el autóval. A csomagot a 87-es főút melletti bokros területre dobták ki. A rendőrség szerint a fiatalember nővére nem tudott a csomag tartalmáról, csupán a belőle áradó bűz miatt segített azt elszállítani és kidobni. Később a rendőröknek is megmutatták a helyet, ahol a zsáktól megszabadultak.

A helyszíni szemlén kiderül, hogy a zsák egy fiatal nő holttestét rejti. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a halál oka valószínűleg fulladás volt.

A rendőrség szerint az ügyben még számos kérdés tisztázásra vár, de valószínűleg a gyanúsított fiatalembernek nem voltak társai, a gyilkosságot egyedül követte el. A férfi egyébként büntetlen előéletű, környezete csendes, nyugodt, bár kicsit furcsa, lassú felfogású fiatalembernek ismerte meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport