Chilében bukott le Joran van der Sloot

2010.06.03. 21:28
A chilei rendőrség őrizetbe vett csütörtökön egy holland férfit, akit egy perui lány meggyilkolása miatt köröztek, s akit öt évvel ezelőtt egy amerikai nő meggyilkolásával is gyanúsítottak.

Macarena Olivares chilei rendőrségi szóvivő szerint Joran van der Slootot santiagói fogdába szállították. A rendőrség nagy erőkkel kutatott utána,  az ország északi, Peruval határos térségében ellenőriztek minden egyes gépkocsit, szállodákban, vendégházakban, éttermekben és kaszinókban keresték.

A fiatal holland férfi ellen azért adott ki nemzetközi körözést a perui rendőrség, mert a gyanú szerint négy nappal ezelőtt megölt egy perui lányt, a 21 éves Stephany Florest. Egy limai kaszinóban együtt látták Van der Slootot és Stephanyt, s a lányt másnap reggel vérbe fagyva találták meg abban a  szállodai szobában, amelyet Van der Sloot vett ki. A gyilkosság napján a férfi Chilébe utazott.

Joran van der Slootot 2005-ben az amerikai Natalee Holloway meggyilkolásával gyanúsították. A nő öt évvel ezelőtt tűnt el rejtélyes módon arubai iskolai vakációján. A holttest soha nem került elő, a lány feltételezett meggyilkolásával a holland férfit gyanúsították. Az akkor 17 éves fiatalt kétszer is őrizetbe vették, de a nyomozók semmit sem tudtak rábizonyítani.

Az Egyesült Államokban és Hollandiában is különösen nagy figyelemmel kísérik az ügy fejleményeit, ugyanis Van der Sloot egy ismert holland televíziós újságírónak két esztendeje bevallotta, hogy ő gyilkolta meg az amerikai diáklányt. A titkos kamerával felvett beszélgetést azonban az arubai hatóságok mind a mai napig nem használták fel, és jogi szakértők véleménye eltér arról, hogy felhasználható-e egyáltalán bizonyítékként.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport