Húszcentis konyhakést nyomott a boltos nyakához

2010.06.08. 17:34

Húszcentis konyhakéssel, csuklyával a fején, zoknival a kezén rontott be egy komlói kisboltba egy férfi hétfőn délután, az ott dolgozó 53 éves eladónőt hátulról átkarolta, nyakához szorította a kést és követelte a pénzt, tájékoztatott Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az asszony annyira megijedt, hogy összerogyott, közben a kés megsebesítette a nyakát. A rabló ezután egy másik, 70 éves eladónőt kétszer ököllel arcon ütött, ő a fájdalomtól rogyott össze. Mivel egyikük sem volt magánál, így a rabló végül üres kézzel távozott. A két asszonyt mentősök látták el a helyszínen, csak könnyebben sérültek.

A rendőrök a megadott személyleírás alapján azonosították a rablót, a lakására mentek, és alaposan kikérdezték. A férfi többször belekavarodott a válaszokba, végül kifakadt: "jó, nem bírom tovább, én voltam, én csináltam a boltos sztorit, most már úgyis mindegy".

A 30 éves munkanélküli férfival szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlet miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök őrizetbe vették, javaslatot tettek előzetes letartóztatására.