Képregénnyel ijesztgetik a gyerekeket

Blikk
2010.06.11. 10:18
A pokol tüzével, a bűnhődéssel ijesztgették a gyerekeket egy óbudai általános iskolában. Az egyik gyerek szerint a bibliatanár tartotta azt a foglalkozást, ahol a rémisztő képregényeket kiosztották.

Rémisztő képekkel illusztrált képregénnyel tértek haza a diákok az Óbudai Nagy László Általános Iskolából tanítás után. Az iskolában van ugyan hittanoktatás, de nem kötelező, a különleges vallásóráról pedig nem értesítették előre a szülőket - írja a Blikk.

forrás: Blikk.hu
forrás: Blikk.hu

A füzetet egy 1973-ban, Dallasban alapított egyház adta ki. A brosúra egy kisfiút igazít el a bűn, a pokol és a mennyország fogalmai között. Az egyik képsoron a kisfiút barátja ellöki egy kamion elől, majd meghal, és a mennybe kerül. Egy másik helyen a pokol tüze ég, a kisfiú pedig rettegő arccal üvölti: nem akar odakerülni.

A 10 éves Ádám részt vett az iskolai foglalkozáson. Szerinte a legrémisztőbbek azok a képek, amiken Jézus a kereszten van, "mert olyan, mintha élne." A foglalkozásra visszaemlékezve azt mondja, nem csak alsósok vettek részt rajta. "Voltak felsősök is, és három angol beszélt, aztán a bibliatanárnő szétosztotta a képregényeket."

"Én sohasem tanítottam ilyesmire a gyerekemet, és nem is szeretném, ha bárhol az én beleegyezésem nélkül ilyen tanokat hallgatna" - mondja az egyik diák édesapja.

forrás: Blikk.hu
forrás: Blikk.hu

Az iskola nem nyilatkozott az ügyben. A kerületi önkormányzat sajtóosztálya viszont elmondta: vizsgálatot indítottak, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy az önkormányzat által fenntartott intézményben propagandával zaklassák a diákokat.

Az oktatási törvény szerint mindenhez, ami az iskolában történik, de nem tartozik az iskolai programba, a szülők engedélyét kell kérni.

Az amerikai egyház magyar központja, mely a 25 forintért árult füzeteket nyomtatta, a Dob utcában székel. Paul Meeham, a Jó Hír Alapítvány elnöke szerint más országokban nem volt probléma a füzettel. "A gyerekeket a boltban látott pornó sokkolja, és nem hiszem, hogy ez annak a nyomába érne." - mondta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport