Csepeli kettős gyilkosság: a hónap végéig lezárul a nyomozás

2010.06.12. 09:56
A rendőrség a hónap végére lezárja a nyomozást a csepeli kettős gyilkosság ügyében, noha a védelem még azt is vitatja, hogy a gyilkos fegyver került-e rendőrkézre, írja a Népszabadság.

A BRFK tájékoztatása szerint június végéig vádemelési javaslattal lezárják a nyomozást a 2009. január 7-én történt csepeli kettős gyilkosság, és az annak hátterében vélelmezett – a gyilkosság egyik lehetséges indítékának is tartott – gyanús iskolai számlázások és kifizetések ügyében, írja a Népszabadság.

A lap szombati számában megjelent cikk megemlíti: az ügy második számú vádlottját, Deme Gábort védő Ruttner György ügyvéd a fegyverszakértői vélemény alapján megkérdőjelezi, hogy valóban azzal a fegyverrel gyilkolták meg a két áldozatot (Takácsot és Pappot), amelyet a tetthelyen találtak. A rendőrök állítják: ehhez kétség sem férhet.

Az ügyvéd szerint kétséget kelt az is, hogy a szakértő megállapította: a fegyver csövét korábban kicserélték, a jogász szerint kérdés, hogy a gyilkosság előtt vagy után. A rendőrségen nevetségesnek és minden alapot nélkülözőnek tartják a feltevést, hogy a gyilkosság elkövetése után cserélték volna ki a csövet.

A lap úgy tudja: a rendőrség már "csupán" bűnsegédként és nem társtettesként tekint Deme Gáborra, bár a minősítés még változhat. Továbbra sincs viszont válasz arra a kérdésre, milyen érdeke fűződött K. Tamásnak Takács József igazgató és Papp László igazgatóhelyettes meggyilkolásához.