Droglabort találtak a miskolci rendőrök Szarvason

2010.06.13. 16:28
Országosan is egyedülállónak számító szintetikus droglabor nyomára bukkantak a miskolci nyomozók a Békés megyei Szarvason.

Szintetikus kábítószerek előállítására alkalmas laborra bukkantak a miskolci nyomozók Békés megyében, miután vadkender palántát találtak néhány fiatalnál Miskolcon. A rendőrség a Szarvason pénteken őrizetbe vett két gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezi.

A vád ellenük jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés, amit a törvény öt évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethet - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A miskolci járőrök egy közterületi ellenőrzésnél hátizsákkal sétáló fiatalokra figyeltek fel, akik vadkender palántáit vitték magukkal.

Az események innentől felgyorsultak: a miskolci rendőrkapitányság, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkaptányság felderítő osztályának nyomozói a Bükk bevetési alosztállyal kiegészülve június 11-én Szarvason rajtaütöttek a 34 éves Sz.Gy, és a 30 éves L.A. Békés megyei férfiakon.

A két férfit a miskolci rendőrkapitányság nyomozói jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés miatt először gyanúsítottként hallgatta ki, majd a bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

A Békésben megtartott házkutatások során a miskolci nyomozók speedport, hasisgyantát és leszüretelt marihuána töveket, valamint különböző, kábítószer előállításához szükséges kemikáliákat találtak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke az előzetes adatok szerint meghaladja a tízmillió forintot.

A rendőrségi szóvivő az ügy érdekességeként említette, hogy az egyik "vásárló" által pénz helyett letétbe adott nagy értékű Breitling karórát a nyomozók szintén megtalálták az őrizetbe vett dealernél.

A büntetőeljárásban a miskolci nyomozók már több személyt hallgattak ki gyanúsítottként, az ügyben egyébként további nyomozati cselekmények várhatók - jegyezte meg Egyedné Novodonszki Éva.