Huszonöten állnak bíróság elé a Cozma-ügyben

2010.06.15. 12:41 Módosítva: 2010.06.15. 12:43
Szerdán kezdődik a Cozma-ügyben csoportosan elkövetett és a köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdasággal vádolt huszonöt ember tárgyalása Veszprémben, az emberöléssel vádolt hét ember ügyét a megyei bíróság szeptemberben tárgyalja majd.

Megkezdi a Cozma-ügyben csoportosan elkövetett garázdasággal vádolt huszonöt ember büntetőperének tárgyalását szerdán a Veszprémi Városi Bíróság, tájékoztatott Meződi János, a Veszprém Megyei Bíróság elnökhelyettese.

Fejes Péter, Veszprém megyei főügyész korábban elmondta, hogy az ügyészség a Cozma-ügyben az emberölés bűntettétől elkülönítette a csoportosan elkövetett és a köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűntettét. Előbbiben a városi, utóbbiban a megyei főügyészség emelt vádat.

Az emberöléssel vádolt hét ember ügyét viszont szeptemberben kezdi majd tárgyalni a megyei bíróság.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait - a szerb Zarkó Sesumot és a horvát Ivan Pesicet - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.