Megsérült egy magyar férfi egy kigyulladt hajón

2010.06.15. 13:27
Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy magyar férfi vasárnap éjjel a horvátországi Umagban, amikor kigyulladt az a hajó, amelyiken tartózkodott.

A magyar férfit a gyors ellátás után Szlovéniába, az izolai kórházba vitték, majd továbbszállították a ljubljanai klinikai központ égési sérülteket ellátó részlegébe. Miután már Izolán felvették vele és kezelőorvosaival a kapcsolatot, ott azt közölték, hogy sérülései nem életveszélyesek - közölte Juhász Zoltán zágrábi magyar konzul. Hozzátette: a ljubljanai kórház keddi tájékoztatása szerint a férfi állapota kielégítő, várhatóan két-három nap múlva hazaszállíthatják Magyarországra további kezelésekre. Társa, aki szintén a horvát kikötőben horgonyzó hajón tartózkodott, nem sérült meg.

A horvát közlekedési tárca és a balesetről szintén hírt adó horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS) honlapján arról adott hírt, hogy az umagi kikötőben egyelőre ismeretlen okból ütött ki tűz a kilenc méter hosszú, Benny Bo névre hallgató, budapesti bejegyzésű motoros hajón.