Cozma-ügy: a negyedrendű vádlott bocsánatot kért

2010.06.18. 17:37
Egy sikertelen szembesítéssel és egy részleges beismerő vallomással folytatódott a Marian Cozma meggyilkolását megelőző és követő garázda cselekmények bírósági tárgyalása. A negyedrendű vádlott bocsánatot kért a meggyilkolt sportoló apjától, és beismerte, hogy egy székkel többször hátbaverte Cozmát. A harmadrendű vádlott Sztojka Iván tagadta, hogy kés lett volna náluk és drogoztak.

A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván és a kilencedrendű vádlott, Beéry Iván szembesítésével, illetve a negyedrendű vádlott Pál Gábor meghallgatásával folytatódott péneken a Marian Cozma meggyilkolását megelőző garázda bűncselekmény bírósági tárgyalása. Az ügyészség sajátos húzással külön választotta a gyilkosság és az azt megelőző történések bírósági tárgyalását, a mostani tárgyalásban csak a halálos késszúrást megelőző és követő verekedéseket tárgyalják.

A gyanúsítottak többsége eddig az ügy kettéválasztása miatt megtagadta a vallomástételt, de Pál Gábor megtörte a sorozatot, és nyilatkozott bírósági meghallgatásán. Pál, ugyancsak elsőként a gyanúsítottak közül bocsánatot kért Marian Cozma édesapjától, Petre Cozmától, aki a pénteki tárgyaláson nem volt jelen.

A 33 éves Pál részleges beismerő vallomást tett, azt magára vállalta, hogy a gyilkosság éjszakáján egy székkel háromszor hátba vágta az MKB Veszprém román vállogatott kézilabdázóját, akit nem sokkal később halálra késeltek.

Pál vallomása szerint a gyilkosság és a verekedés helyszínére, a veszprémi Patrióta bárba érkezvén az elsőrendű vádlott, Rafael Sándor az ajtóban nyakon vágott egy vendéget, a tánctéren pedig a másodrendű vádlott, Németh Győző kötött bele a bár közönségéből termetével kitűnő Cozmába.

Németh Gyözőnél a kilencedrendű vádlott, Beéry Iván vallomása szerint kés is volt. Beéry csütörtökön tett vallomást, pénteken a harmadrendű vádlottal, Sztojka Ivánnal szembesítették. Sztojka mindent tagadott, amit Beéry állított. Beéry szerint a gyilkosság után Sztojka a kocsiban dühös volt, a kormányt és a műszerfalat csapkodta, és azt mondta, hogy "nem tudtam Csokit [Raffael Sándort] megakadályozni". Sztojka tagadta, hogy ez megtörtént volna, ahogy azt is, hogy Veszprémbe indulásuk előtt Enyingen kábítószert fogyasztottak volna, és azt is, hogy Németh Győzőnél kés lett volna.

A tárgyalást jövő szerdán folytatják.