Elfogták az autósüldözés menekülőit

2010.06.20. 13:14
Több tucat márkás női táskát találtak a rendőrök annál a két férfinál, akiket szombat délután fogtak el a XI. kerületben, miután 13 autóval, több mint 20 kilométeren át üldözték őket. A trükkös tolvajokat a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Társukat még keresik.

Elfogták azokat a tolvajokat, akiket négy kerület több mint húsz rendőre, 13 autóval üldözött a fővárosban, miután megloptak egy olasz rendszámú autót , és elmenekültek egy német rendszámú kocsival az M1-esen szombaton.

Mint kiderült, a társaság egy lopott táska miatt kényszerült menekülni. A banda tagjai az M1-es autópálya 28-as kilométerénél, egy benzinkút pihenőjében mentek oda egy román autóshoz, és míg egyikük elterelte a figyelmét, társa ellopta a kocsi hátsó részén hagyott női válltáskát. A kár értéke kétszázezer forint volt.

A társaság ezután elmenekült a helyszínről. A korábbi információk szerint négy embert üldöztek a rendőrök, az utolsó adatok szerint azonban csupán három főről van szó.

A menekülők kocsijára a rendőrök már az autópályán felfigyeltek, és a nyomukba eredtek. A menekülők a XI. kerületi Egér úton hajtottak le a sztrádáról, ekkor már több rendőrkapitányság járőrei is üldözték őket.

Kettőjüket sikerült elfogni, miután a XI. kerületi Menyecske utcánál kiugrottak a járműből, és egy oktatási intézmény területére próbáltak bemenni, de nem jártak sikerrel. A többi rendőrautó közben próbálta utolérni a kocsit. A keresett autóra végül nem messze, a Cirmos utcában bukkantak rá egy őrzött parkolóban. Akkor már senki nem volt benne.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint a gyanúsítottak megtagadták a vallomástételt, az ellopott készpénz egy része azonban megkerült. A nyomozók házkutatást is tartottak náluk, és több tucat, többségében márkás női táskát foglaltak le.

A rendőrök azt gyanítják, hogy több hasonló bűncselekmény írható még a számlájukra. A két férfit őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat is.

  • Hírek
  • Árfolyam