Hagymás tüdőt evett szív helyett a francia kannibál

2010.06.21. 14:58

Bíróság elé áll hétfőn az a francia férfi, aki a vád szerint 2007 januárjában megölte a börtönben cellatársát, majd felvágta a mellkasát, hogy kivegye és elfogyassza az áldozat szívét. A férfi végül tévedésből áldozata tüdejéből evett.

A 39 éves Nicolas Cocaign pere az észak-franciaországi Rouen városában kezdődik, ahol azzal vádolják, hogy megverte, egy ollóval leszúrta, végül egy szemetes zacskóval megfojtotta cellatársát, Thierry Baudryt.

Vallomása szerint a gyilkosság után egy borotvapengével nyitotta fel az áldozat mellkasát, eltávolította egyik bordáját, majd kivette egy szervét, amiről azt hitte, Baudry szíve, de valójában a tüdeje volt. A vád szerint a férfi a tüdő egy részét megette nyersen, a maradékot pedig a cellában lévő tűzhelyen hagymával megsütötte.

"El akartam venni a lelkét" - mondta vallomásában Cocaign, aki a gyilkosság idején egy fegyveres rablás elkövetése miatt volt börtönben, és épp a tárgyalására várt. A hétfőn kezdődött gyilkossági perben várhatóan csütörtökön születik ítélet.